انواع کابینت آشپزخانه
انواع کابینت ، در ادامه بحث های دکوراسیون داخلی به بررسی انواع کابینت موجود برای اجرا در آشپزخانه شما عزیزان می پردازیم. همانطور که می دانیم کابینت آشپزخانه یکی ازمهم ترین وسایل و اجزاء در درون هر خانه ای است که از نظر بصری و کارکردی نقش مهمی را در دکوراسیون داخلی آشپزخانه ایفا می کند.در این نوشته سعی در معرفی و بررسی کابینت های موجود در بازار را داریم.
کابینت های فلزی
شاید بتوان گفت که جزو قدیمی ترین و اولین نسل های کابینت می باشند که البته امروزه تقریبا به دست فراموشی سپرده شده است. البته هنوز هم بخاطر قیمت پایین در بعضی پروژه ها بصورت تکی و یا ترکیبی (بنده فلزی درب ام دی اف ) مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایا و معایب کابینت های فلزی
قیمت بسیار پایین این کابینت ها از مزایای اصلی آن بوده و اصلی ترین عیب این نسل از کابینت ها میتوان به نیاز به رنگ آمیزی و خراشیده شدن رنگ از بدنه و ایجاد زنگ زدگی در مجاورت رطوبت و ایجاد صدا در محل لولا ها در هنگام باز و بسته کردن درب کابینت ها اشاره کرد.
کابینت های تمام چوب در آشپزخانه
این سبک از کابنت ها سبک روستیک را در ذهن بیننده تداعی میکنند . برای دکوراسیون های سبک کلاسیک بسیار جالب می باشند. کابینت های تمام چوب ابتدا کمد های کابینتی ساخته شده سپس متریال خام به رنگ مورد نظر رنگ آمیزی می گردد.
مزایا و معایب کابینت های تمام چوب
شاید زیبایی خاص این کابینت ها نقطه قوت آن و در مقابل قیمت بسیار بالای آن به نسبت کابینت های دیگر و زمان نسبتا بالای ساخت آنها نقطه ضعف کابینت های تمام چوب باشد.
کابینت های ام دی اف
یکی از پرکاربرد ترین نوع کابینت ها کابینت های ام دی اف می باشند متریال ام دی اف از متراکم کردن ضایعات چوب بدست می آید که با پیشرفت تکنولوژی دارای تنوع رنگ و بافت زیادی شده و همین خصوصیت باعث هماهنگی خوب با دیگر عناصر دکوراسیون داخلی می گردد. البته گونهای دیگر از کابینت با عنوان روکش ام دی اف نیز تولید می گردد که مغز چوب آن را نئوپان تشکیل داده و کمی ارزان تر بوده ولی به جز زیبایی ظاهری هیچ یک از مزایای کابینت ام دی اف را دارا نمی باشند.
مزایا و معایب کابینت های ام دی اف
مقاومت خوب در برابر رطوبت هوا در کنار زیبایی و قیمت مناسب و سرعت ساخت نسبتا بالا و عایق نسبی صدا و حرارت از مزایای کابینت های ام دی اف بوده و وجود مواد شیمیایی در ساخت آن از معایت این مدل از کابینت می باشد.
کابینت های هایگلاس
کابینت های هایگلاس را به نوعی می توان نوع لوکس کابینت های ام دی اف نامید. همانطور که از اسمش مشخص است نمای این کابینت ها براق بوده و نمای زیبایی را در دید بیننده ایجاد می نماید و بواسطه همین خاصیت تمیز کردن آن راحت تر می گردد. برای طراحی به سبک مدرن بسیار مناسب بوده و به نوعی پر طرفدارترین کابینت موجود در بازار می باشد.
مزایا و معایب
از مزایای این کابینت های هایگلاس درخشندگی کیفیت بالا نسب به ام دی اف و تنوع بسیار بالا می توان اشاره کرد و حساسیت به اشیا تیز که البته در تمامی کابینت ها مشترک بوده را می توان نقطه ضعف نسبی این سبک از کابینت نامید.
کابینت های با متریال پی وی سی
کابینت های تمام پی وی سی خیلی کم مورد استفاده قرار می گیرند ولی از ورق پی وی سی در ساخت کابین زیر سینک استفاده می گردد . این نوع کابین ها بیشتر در ساخت کابینت های روشویی استفاده دارند البته خود ام دی اف هم دارای روکش پی وی سی بوده که تا میزان قابل قبولی در مقابل رطوبت مقاوم می باشد اما مناسب قسمت های خیس کابینت نمی باشد.
مزایا و معایب کابینت های پی وی سی
از مزایای کابینت های پی وی سی قیمت مناسب ، خود رنگ بودن ، مقاومت بالا در مقابل رطوبت و آب مستقیم و اصلی ترین عیب آن عدم تجزیه پذیری راحت پی وی سی و آسیب به محیط زیست می باشد.
طراحی کابینت
بعد از بررسی انواع کابینت آشپزخانه باید بگوییم فارغ ار انتخاب هر گونه متریالی برای کابینت قدم اول در داشتن یک کابینت خوب طراحی مناسب برای فضای شما عزیزان می باشد. چراکه با یک طرح خوب شما به یک آشپزخانه با دکوراسیون شیک و کاربردی نزدیک خواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد 🙂