[av_post_meta av_uid=’av-6bsp1q’]

[av_post_meta av_uid=’av-6bsp1q’]
اقلیم در معماری ،اهمیت تاثیر اقلیم بر معماری،انجام مطالعات و پژوهش های جامعی را در این زمینه ایجاب می کند.بویژه در کشور ما که تنوع شرایط اقلیمی در آن کاملا مشهود است.انجام تحقیقات گسترده در این زمینه امری اجتناب ناپذیر است.
بطورکلی،این پژوهش ها به دو صورت نظری وعملی انجام می گیرد.دروجه اول،مباحث نظری مربوط به اقلیم و ساختمان،مورد بررسی قرارمی گیرد و در وجه دوم،با بهره جستن از آمار آب و هوایی مناطق مختلف و انجام تقسیم بندی های اقلیمی،همچنین با استفاده از نمونه های ساختمانی مناطق مختلف اقلیمی،آزمایش ها و محاسبات دقیق صورت می گیرد.
از آنجا که ازمایش ها عملی در چار چوب وظایف موسسات تحقیاقات ساختمانی انجام می گیرد واین امر تنها با تخصیص بودجه وزمان کافی از سوی سازمانهای مربوطه اماکان پذیر است، همچنین به دلیل نبود امکانات عملی جهت انجام این برنامه ها ودر دست نبودن امار واطلاعات آب وهوایی مناطق مختلف، پژوهش حاضر بیشتردر وجه اول استوار است.
اقلیم در معماری ،پیوندشان بیشتر به رابطه نوزاد وآغوش می ماند، یا نسبت هر رستنی با خاک ، حریم امن وبستر بالیدن. با بستگی ای تکامل آفرین؛ الهام بخش والبته ، نه محیط زا. در این معنا، آغوش، خاک واقلیم ، رابط حیات وسرزندگی ونبودشان نمود میرایی است . تجربیات معماری بومی در پهنه جهان وآروین های آن در معماری ایران زمین نیز ، خود گواه تاکیدی بر اندیشه ی فرم زایی ملاحظات اقلیمی در معماری است تا عاملی بر محدودیت آن یا اسارت معمار.
میزان متفاوت وترکیب گوناگون عوامل اقلیمی که خود ناشی از تفاوت موقعیت جغرافیای مناطق مختلف است، حوزه های اقلیمی متفاوتی در جان پدید آورده که هریک ویژگی های خاصی دارد. محیط زیست ، شهرها وحتی بناهای مربوط به این حوزه های اقلیمی، ویژگیهای خاصی متناسب با شرایط اقلیمی خود به دست آوردند. هدف این گزارش ، تعیین حوزه های مختلف اقلیمی ایران در ارتباط با معماری وارائه اطلاعاتی در خصوص اقلیم در معماری است که برای دست یابی به طرحهای منطقی معماری وهماهنگ با اقلیم مورد نظر است
اقلیم معتدل و مرطوب یکی از اقلیم های ایران می باشد که کم وسعت ترین اقلیم موجود در ایران بوده ،سواحل جنوبی دریای خزر به صورت نواری بین رشته کوههای البرز و دریای خزر است. از جلگههای پستی تشکیل شدهاست که هر چه به طرف شرق پیشروی میکند رطوبت و اعتدال هوای آن کاهش مییابد.
نقش اقلیم در معماری …
اقلیم سرد یکی از اقلیم های ایران می باشد ،سلسله جبال البزر و زاگرس، نواحی مرکزی ایران را از دریای خزر در شمال و جلگه بینالنهرین در غرب جدا میکنند. کوههایی نیز به صورت منفرد در مرکز و شرق ایران وجود دارند از جمله کوه تفتان ،شیرکوه و. . . کوهستانهای غربی که دامنههای غربی رشته کوههای فلات مرکزی ایران و سراسر کوههای زاگرس را در بر میگیرند، از مناطق سردسیر کشور به شمار میآیند.
اقلیم گرم و خشک یکی از اقلیم های ایران است. این اقلیم وسیع ترین اقلیم از نظر سطح اشغال در کشور ما می باشد و دارای آبوهوای گرم و خشک است. به همین منظور باید خانهها را طوری بنا کرد تا از تابش مستقیم آفتاب و گرمای شدید محفوظ بمانند. همچنین به دلیل وجود آبوهوای خشک و نبود رطوبت کافی، بادهای گرم و خشک میوزد که باعث بیشتر شدن گرما و خشکی هوا است.
اقلیم گرم و مرطوب یکی دیگر از اقلیم های ایران است. سواحل جنوبی ایران که بوسیله رشته کوههای زاگرس از فلات مرکزی جدا شدهاند، اقلیم گرم و مرطوب کشور را تشکیل میدهند. این ناحیه شامل نوار باریک ساحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان از اروند رود در جنوب غربی استان خوزستان تا خلیج گواتر در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان میباشد که آن را به خاطر آب و هوای گرم …
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.