فضای سبز

اینستاگرام گروه معماری پایدار

اینستاگرام مجله معماری پایدار

فضای سبز

فضای سبز در دنیای مدرن و صنعتی امروزی، بسیاری از اتفاقات گذشته دستخوش تغییر و تحول شده اند. برخی از این تغییرات مثبت و سازنده بود، اما برخی از آن ها ضربه ی زیادی به سبک زندگی انسان ها زده است و باعث شده است برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع چاره ای بیندیشیم. یکی از تغییرات ناخوشایند، کوچک شدن فضای خانه ها و به حداقل رسیدن فضای سبز محل زندگی است. استفاده از فلاور باكس ها و گلدان هاي سبز هرچند كوچك اين توانايي را دارد كه تراس ها و بالكن هاي خاكستري و كوچك امروزي را تبديل به فضايي ارامش بخش و پر اكسيژن كند حتي براي مكثي كوتاه و يا صرف يك چاي …

فضای سبز

فضای سبز شهری

فضای سبز شهری به عنوان بخش جاندار محیط شهری مکمل بخش بی جان شهر، یعنی ساختار کالبدی شهر، می باشد. امروزه جامعه شناسان، روانشناسان و پزشکان بر این باورند علاوه بر تامین بهداشت جو و محیط مکان های مسکونی، نقش مثبتی در سلامتی شهروندان، بر عهده دارند که از مهمترین آن می توان به تاثیرات آن بر زندگی شهروندان می باشد که روزانه ساعاتی را برای گذراندن اوقات فراغت خود در این گونه فضا ها می گذرانند.

طراحی روف گاردن

انواع فضای سبز

  •  مجموعهای از پوشش سبزینهای شامل درختان، درختچهها، گلها، بوته ها و چمن که مفهوم فضای سبز را از نظر شکل ظاهری القاء میکند.
  •  برآوردن انتظارات و وظایفی شامل بهبود کیفیت زیست محیطی انسان، تأمین زیبایی و سایر نیازهای اکولوژیک که به عنوان هدف و وظیفه در احداث فضاهای سبز مستتر میباشد.

با توجه به اهمیت روزافزون فضاهای سبز شهری و گسترش نقش کلیدی آن در عرصههای مختلف زندگی شهری، نیاز به تعریف جامع تر که دربرگیرنده مفاهیم مورد نیاز در شرایط کنونی باشد وجود دارد، این مفاهیم شامل موارد و مسایل زیر است:

  •  نقش انسان در سازماندهی و مدیریت فضاهای سبز.
  •  اِعمال خلاقیتهای مهندسی معماری در طراحی فضاهای سبز.
  • در نظر گرفتن مبانی مهندسی محیط زیست.
  •  لزوم ارایه ضوابط و مقررات و تعیین محاسبات دقیق کارشناسی جهت مشخص کردن سرانه فضای سبز، تفکیک اراضی و رعایت مبانی علمی- تخصصی در زمینههای مختلف شامل مکان یابی، منابع طبیعی (آب و خاک و گیاه) تأسیسات زیست محیطی، بهداشت، اقتصاد و جامعه شناسی.
فضای سبز

نقش فضا سبز در زندگی شهری

رشد صنعت و افزایش جمعیت در شهرها، به ساخت و سازهای سودگرایانه منجر شده است. این ساخت و سازها به مسائل بهداشتی و تأمین حداقل نور و هوا در مناطق متراکم شهری توجهی نداشته است. از سوی دیگر، ضرورت ایجاد کاربری­های جدید شهری، برای پاسخگویی به نیازهای روز افزون و اسکان جمعیت به تدریج باعث کاهش سهم فضاهای سبز و باغهای شهری گردیده و در نتیجه موجب آلودگی محیط زیست شده است. شایان ذکر است که با افزایش روند انهدام طبیعت، توجه انسان به منابع طبیعی نیز فزونی یافته و بهره­وری از آن جایگزین احترام به طبیعت گردیده است. تشویق مردم به درخت کاری در محوطههای کوچک فضای خانه ها، کاشتن نهال در کناره خیابانها، استفاده از فضاهای آزاد برای توسعه پارکهای کوچک از جمله اقدامات مؤثر در توسعه فضای سبز است.

فضای سبز

اهمیت و نقش فضای سبز از بعد شهرسازی و تکنیکی

کیفیت محیط زیست شهری با امکانات و تأسیسات ارتباط مستقیم دارد. امروزه فضای سبز و اصولاً معماری و طراحی فضای سبز، به عنوان بخشی از رشته شهرسازی مطرح است. از همین دیدگاه، این گونه فضاها جای خود را در طراحی بزرگراه ها و تفکیک کاربری ها و سایر موارد طراحی شهری باز کرده است.

شهر، سیستم زنده پویایی است که پارک ها جزیی از آن هستند و به جهت نقش مؤثر آن ها در کاهش تراکم شهری، ایجاد مسیرهای هدایتی، تکمیل و بهبود کارکرد تأسیسات آموزشی، فرهنگی، مسکونی و ذخیره زمین برای گسترش آینده شهر با ارزش هستند.

در پایان شایان ذکر است که پس از بررسی اهمیت فضای سبز  ،آتلیه طراحی گروه معماری پایدار آماده طراحی لند اسکیپ ،گاردن و یا روف گاردن شما بصورت تخصصی برای ساختمانتان می باشد لذا در صورت نیاز از مشاوره رایگان ما در این خصوص بهره مند گردید.